Verslag 15 oktober 2019

Lees hieronder het verslag van de dorpsavond op 15 oktober 2019. Deze avond werd het definitieve dorpsplan gepresenteerd en werd gezamenlijk nagedacht over project in wording.

Verslag 15 oktober
Op dinsdagavond 15 oktober organiseerde de werkgroep Vitale Kernen een informatieavond over het definitieve Dorpsplan. De avond was, tot veel tevredenheid vanuit de werkgroep druk bezocht. Na het openingswoord volgde informatie over de tot nu toe behaalde successen. Het terrein achter de Engel was voor veel inwoners in eerste instantie een doorn in het oog. Door het ophangen van zeilen aan de bouwhekken, is het zicht op het braakliggende terrein onttrokken en toont de werkgroep dat zij druk bezig is om het dorp mooi(er) te maken. Vervolgens werd het Dorpslab gepresenteerd: een initiatief dat inwoners helpt bij het uitvoeren van hun ideeën voor het dorp, door ze aan de juiste personen en middelen te koppelen.

Marco Aarsen van bureau Goudappel geeft vervolgens een terugblik op het proces van de totstandkoming van het dorpsplan en hij presenteerde vervolgens het definitieve plan. Vragen die inwoners hadden over het dorpsplan, gingen met name over het de uitwerking van de definitieve plannen en toegepaste materialen. Deze worden door de werkgroep en adviseurs meegenomen in de uitwerking van verschillende (deel)projecten.

De werkgroep gaf aan hoe we met het dorpsplan aan de slag willen. De volgende projecten krijgen prioriteit:

  1. Groene dorpsplein bij de kerk
  2. Kruispunt in centrum
  3. J.F. Oltmansstraat en dorpsentree

Na afloop van de presentatie konden de bezoekers op hun gemak de plannen bekijken op posters bekijken en konden zij vragen stellen over het dorpsplan. Hier was ook gelegenheid om met suggesties en tips te komen door middel van een vragenformulier. Mocht jij nog vragen hebben, laat ze weten via dorpslab@vitaal-steenderen.nl.

Het definitieve dorpsplan, inclusief de posters van de presentatie op 15 oktober, vind je hier.