Projecten
Bureau
Vitaal

Idee aangedragen door: Bertus Rietberg

Tegelwandelroute Steenderen

Status: Uitgevoerd
Op zaterdag 27 maart zijn 17 foto-tegels gelegd in Steenderen. Dit waren de laatste tegels in een serie van 85 tegels in Vorden, Hengelo, Zelhem, Hummelo en Steenderen, de vijf grotere kernen van gemeente Bronckhorst.
Aan de hand van granieten foto-tegels in trottoirs kunt u wandelen langs plekken waar vroeger bijzondere gebouwen hebben gestaan (of gebouwen of straatbeelden die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken). De tegels brengen u aan de hand van de foto's en een korte beschrijving terug in de tijd.
De routes staan ook alle vijf op de website https://tegelroutebronckhorst.nl
Foto-tegelroute Steenderen
Foto-tegel 'de Haverij' Steenderen

Het is de bedoeling dat de wandelroutes binnenkort onderling worden verbonden door fietsroutes.
De routes zijn een initiatief van de Stichting Tegelroute Bronckhorst en is ontstaan in samenwerking met o.a. gemeente Bronckhorst, Stichting Achterhoek Toerisme en lokale oudheidkundige verenigingen. Voor Steenderen was dat een werkgroep bestaande uit Albert Engbers, Wim ten Hoopen, Johan (Joep) Knaake, Wim Knaake, Gerard Eskes en Bertus Rietberg. Zij hebben de keuze gemaakt uit een ruime voorraad historische foto's, zoals in het HVS archief aanwezig.
Voor vragen over de tegels en over de verhalen achter de tegels kunt u terecht bij info@hvsteenderen.nl

Project eigenaar: Bertus Rietberg

Contactformulier Tegelwandelroute Steenderen

Melden van een idee!

Heb je een idee voor het verbeteren van ons dorp of van je straat?
Meld het ons en we nemen contact met je op.

We gaan niet aan de slag met jouw idee want jij blijft eigenaar van het idee en het is de bedoeling dat je samen met ons aan het idee werkt.