Projecten
Bureau
Vitaal

Idee aangedragen door: Irina Bosman, Ine Galle en Lydia van Logtenstein
96416673_101487604902053_4985990524193210368_o

Buurttuintjes

Status: Uitgevoerd

In januari 2020 stond de oproep in Contact met het plan om buurt-/pluktuintjes in Steenderen op te zetten. Het is gelukt: met een aantal dorpsgenoten worden, ondanks coronatijd, de eerste buurttuintjes op twee plekken in Steenderen gerealiseerd. Eén daarvan is bij het speeltuintje aan de Burgemeester Heersinkstraat en de andere op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Bronkhorsterweg.

De gemeente Bronckhorst sluit hiervoor een zogenaamd groenadoptiecontract met iemand uit de buurt. Vervolgens mogen de vrijwillige buurt-tuiniers, de stukjes gemeentegrond inplanten en onderhouden.

Wanneer de buurttuintjes straks klaar zijn, zorgen deze voor geur en kleur voor mensen in de buurt om van te genieten. Daarnaast dragen deze bij aan biodiversiteit, wanneer er veel verschillende planten in staan die weer aantrekkelijk zijn voor insecten en vogels. Hoe meer verschillende soorten planten en dieren, hoe beter de natuur in balans is.

Natuurlijk is er ook een sociaal aspect. Het is de bedoeling dat de tuintjes straks uitnodigen om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld om samen de bloemen te bekijken of om op het bankje te zitten voor een praatje. In die zin zijn de buurttuintjes ook leerzaam: ze nodigen ook uit om elkaar iets te leren, bijvoorbeeld over de planten en dieren in de tuintjes.

Wie een bijdrage wil leveren om meer plekken in Steenderen fleuriger te maken, kan contact opnemen met Ine Galle, contactpersoon Prins Bernhardlaan: 06-234 678 20 en Lydia van Logtenstein, Contactpersoon Burg. Heersinkstraat: 06-220 734 59.

Kijk ook naar een leuk interview op de website van De Nieuws Steen.
https://nieuwssteen.nl/buurttuin-in-steenderen/

Project eigenaar: Irina Bosman, Ine Galle en Lydia van Logtenstein

Contactformulier Buurttuintjes

Melden van een idee!

Heb je een idee voor het verbeteren van ons dorp of van je straat?
Meld het ons en we nemen contact met je op.

We gaan niet aan de slag met jouw idee want jij blijft eigenaar van het idee en het is de bedoeling dat je samen met ons aan het idee werkt.