Discussieavond Steenderen op de schop

Op 21 mei organiseert de Werkgroep Vitale Kernen Steenderen een discussieavond tussen deskundigen  en bewoners van Steenderen. Tijdens de avond presenteren maar liefst drie experts hun kijk op Steenderen. Marco Aarsen (adviseur mobiliteit en ruimte bij Goudappel), Marcel Smink en Alphons ter Avest (beiden beeldend kunstenaar) werken aan zeer uiteenlopende projecten in de openbare ruimte.

Hun bevindingen zijn voer voor discussie en leggen de basis voor het dorpsplan. Alle bewoners van Steenderen worden hierbij uitgenodigd om mee te praten op deze discussieavond.

 Hoe ziet Steenderen er over vijf jaar uit.

De werkgroep kiest voor het maken van een dorpsplan als volgende stap. Het dorpsplan geeft richting aan verschillende  projecten in Steenderen, zoals het dorpsplein, de inrichting van de wegen, het groen, identiteit van het dorp. Doel van het dorpsplan is om fijne plekjes in Steenderen te laten stralen en nieuwe fijne plekken toe te voegen om Steenderen meer verblijfskwaliteit te geven voor inwoners en bezoekers.

Vervolg

Het gesprek op 21 mei levert input voor de ontwikkeling van het dorpsplan. 

Op 4 juli organiseert de werkgroep de volgende bijeenkomst waarin het dorpsplan centraal staat. Dan liggen er kaarten en beelden klaar om te aan te scherpen.
Na de zomer is het dorpsplan klaar en kan de uitvoering starten.  

Details

21 mei 19.30 uur
Pannevogel Vrije inloop, aanmelden is niet nodig. Vraag ook uw buren om mee te gaan!